Kilometer lease nieuwe leasevorm anno 2014

Kilometer lease

Leasen per kilometer, ook wel genoemd kilometer lease. Autoleasemaatschappij Strix Lease Service heeft afgelopen 6 maart een nieuwe lease vorm geïntroduceerd; kilometer leasen, deze nieuwe vorm betekent dat leasen nu per kilometer kan worden afgerekend. Dit bespaart de leasekosten die worden doorgerekend zelfs als de auto stil in de garage staat. Dit betekend dat er vanaf nu een klein bedrag (vanaf €0.08) wordt verrekend per gereden kilometer waardoor de kilometer lease een stuk betaalbaarder wordt als flexibele oplossing voor start-up bedrijven met afwisselende transport benodigdheden.

We staan allemaal al bekend met het leasen per minuut of MB, maar nu is er nog de derde optie van kilometer leasen. Als relatief nieuw bedrijf was Strix lease het niet eens met de beperkte huidige leasevormen die niet altijd compatibel waren met de  mobiliteitsvraag van de klant.

Grote groep potentiële leaserijders

Strix Lease Service directeur Norbert Karthaus: “Er kwam steeds meer vraag uit de markt voor een leaseproduct waarbij de kosten flexibel en transparant zijn, maar dat tegelijkertijd wel alle voordelen brengt van een gewone leaseauto zoals service en onderhoud. Deze vraag heeft geleid tot de ontwikkeling van kilometer lease. De flexibiliteit maakt kilometer lease enorm geschikt voor bijvoorbeeld bedrijven die werknemers projectmatig inzetten, consultants of uitzendbureaus. Met kilometer lease gaan de mobiliteitsuitgaven voor het eerst synchroon aan opdrachten of inkomsten. Ik sluit niet uit dat kilometer lease ook zeer geliefd kan worden bij groeiende startups, omdat voor hen in het begin de inkomsten en mobiliteitsbehoeften kunnen schommelen.”

Kilometer lease aantrekkelijk voor grote groep leaserijders

We hadden een gesprek met Norbert Karthaus die ons vertelde over de totstandkoming van kilometer lease;

“Er kwam steeds meer vraag uit de markt voor een leaseproduct waarbij de kosten flexibel en transparant zijn, maar dat tegelijkertijd wel alle voordelen brengt van een gewone leaseauto zoals service en onderhoud Deze vraag heeft geleid tot de ontwikkeling van kilometer lease. De flexibiliteit maakt kilometer lease enorm geschikt voor bijvoorbeeld bedrijven die werknemers projectmatig inzetten, consultants of uitzendbureaus. Deze vraag heeft geleid tot de ontwikkeling van kilometer lease’, vertelt Norbert.

Als we hem vragen over de doelgroep van kilometer lease vertelt hij verder, “de flexibiliteit maakt kilometer lease enorm geschikt voor bijvoorbeeld bedrijven die werknemers projectmatig inzetten, consultants of uitzendbureaus. Met kilometer lease gaan de mobiliteitsuitgaven voor het eerst synchroon aan opdrachten of inkomsten. We vroegen of kilometer lease alleen voor consultants of uitzendbureaus bestemd was, Ik sluit niet uit dat kilometer lease ook zeer geliefd kan worden bij groeiende startups, omdat voor hen in het begin de inkomsten en mobiliteitsbehoeften kunnen schommelen.”

Rittenadministratie; welke rittenadministratie?

Het komt regelmatig voor dat de rittenadministratie foutief gemeld wordt en zeer tijdrovend kan zijn. Dit behoort nu tot het verleden voor berijders van de kilometer lease service. Elke auto is voorzien van een rittenregistratiemodule die precies het aantal gereden kilometers bijhoudt. Een bijgeleverd effect van deze module is dat de bestuurder bewust is van het aantal gebruikte brandstof, de uitstoot van C02 en leert hij ook meer over zijn rijgedrag. Hiervan is een volledige rapportage te vinden die online toe gangbaar is. Dit maakt kilometer lease niet alleen flexibel maar ook zeer transparant.

Bron: strixleaseservice.nl

Geplaatst in Leasenieuws